1/11

bressan

La ristrutturazione riguarda un porzione di un cascinale del 1800 alla periferia di Padova (Veneto, IT) di circa 1800 mq situato su di un lotto di circa 3000 mq. La filosofia alla base del progetto è stata di rispettare la struttura esistente limitando gli interventi al minimo indispensabile. La zona dell' ex portico è stata adibito a soggiorno e zona living mantenendo l'altezza interna invariata mentre le aperture a sud sono state chiuse con una serie di porte finestre, che graniscono una vista spettacolare sul girardino. L'area un tempo usata come ricovero attrezzi ospita ora la cucina, un ripostiglio ed una dispensa. Al primo piano, dove un tempo si trovava il fienile dell'edificio, sono stati aggiungi semplicemente due muri non portati per dividere la zona notte dal resto della casa e creare due stanze da letto con due bagni ed un guardaroba. La ex stalla infine è stata adibita a studio privato del padrone di casa.

This project is a renovation of former farmhouse into a priviate detached house of 1800 sm built on a site of 3000 sm in a neighbourhood of Padova (Veneto, IT). The philosophy behind the strategy used for this project implies a limited range of interventions on the existing main structure, limiting additions and demolitions to the minimum. The former porch area has been transformed into living-dinning room while the openings facing south have been redefined trough a series of French windows, which grant a beautiful view of the garden. The tool-shelter has been redesigned to house the kitchen, a closet and a pantry. Just two walls have been added to the existing ones at the first floor, where the former barn was located, in order to divide bedrooms with respective restrooms and the wardrobe from the rest of the building. The former stall has been reorganised into owner's private studio. This project is a renovation of former farmhouse into a priviate detached house of 1800 sm built on a site of 3000 sm in a neighbourhood of Padova (Veneto, IT). The philosophy behind the strategy used for this project implies a limited range of interventions on the existing main structure, limiting additions and demolitions to the minimum. The former porch area has been transformed into living-dinning room while the openings facing south have been redefined trough a series of French windows, which grant a beautiful view of the garden.The tool-shelter has been redesigned to house the kitchen, a closet and a pantry. Just two walls have been added to the existing ones at the first floor, where the former barn was located, in order to divide bedrooms with respective restrooms and the wardrobe from the rest of the building. The former stall has been reorganised into owner's private studio.